Sök produkt
Hem » Om oss » Värmegolv – Kelvin golvvärmesystem

Värmegolv – Kelvin golvvärmesystem

Kelvin värmegolv låter golvet andas!

Kelvins värmegolv är en elektrisk golvvärme av värmekabeltyp, dvs en tunn tråd som alstrar värmen läggs under golvet. Andra golvvärmesystem som baseras på folie har en tendens att hindra golvet från att andas och fukt kan inte obehindrat försvinna ut ur golvet. En folie under klinkergolv kan även minska vidhäftningen av plattorna mot underlaget, med resultatet att du måste slabba med dyra och giftiga lim. Men inte med KELVIN!

Bygger inte en enda millimeter extra i höjd!

Värmekabel gul Kelvin värmegolv Värmekabeln är så tunn att den ryms i den fästmassa som plattorna läggs i, du behöver varken fräsa spår eller flytspackla vilket är fallet med de flesta andra system. Lägger du laminatgolv sjunker värmekabeln in i stegljuddämpningen men kan här ge en liten ökning av höjden, ca 0,5 mm.

Jordfelsbrytare behövs inte!

Eftersom Kelvins värmegolv är ett lågvoltssystem (12V, 24V eller 48V) med fulltransformator så behöver du ingen jordfelsbrytare, vilket är ett krav om du använder system utan fulltransformator. Har ni ingen jordfelsbrytare installerad spar ni mycket pengar på att välja Kelvins system!

Värmegolv med intelligent temperaturkontroll

Termostatvred Kelvin värmegolv Kelvins golvvärmesystem klarar att mäta temperaturen i själva värmekabeln tack vare styrsystemets mjukvara. Detta gör att du slipper problemet med krånglande termostater eller givare ingjutna i golvmaterialet. Luft-termostater brukar också ge fenomenet kalla golv i varma rum, men inte med KELVIN! Med Kelvins värmegolv kan du ställa in exakt den temperatur du vill ha i golvet. Du kan också sätta själva styrboxen i ett annat rum än det du värmer, vilket kan vara en fördel när du lägger golvvärme i t.ex. badrummet eller barnens rum.

Eftersom KELVIN golvvärme har steglös elektronisk temperaturreglering passar den utmärk till såväl klinker golv som trägolv!
Trägolv på Golvvärme - en skrift från Golvbranschen (extern länk)

Lägg själv, Spara pengar!

Normalt läggs golvvärmesystem av el- resp. VVS-entreprenörer. Kelvins värmegolv är så enkelt att du lägger det själv. Efter som det är ett lågvoltssytem får du också lägga slingan och koppla ihop allting själv. Många tror felaktigt att man även på 230V system får lägga själva slingan själv, men så är inte fallet.

Låga EL- och magnetfält

I närheten av elektriska apparater t.ex. datorer eller radioapparater kan det bildas elektriska och magnetiska fält. Eftersom värmegolv står på kontinuerligt är det viktigt att välja ett system som inte avger onödiga elektriska eller magnetiska fält. På grund av lågvoltssystemet med dubbelledar tekniken avger Kelvins värmegolv väldigt låga elektriska och magnetiska fält!

Se även:

www.kelvin.se
KELVIN Läggbeskrivning