Sök produkt
Hem » Om oss » LK Systems

LK Systems

Vattenburen golvvärme ger den bästa ekonomin

I över 30 år har LK Systems levererat vattenburen golvvärme. Under den här tiden har LK utvecklat och förfinat sitt golvvärmesystem så att det har blivit både ekonomiskt, tryggt och komfortabelt. Och dessutom lätt att installera.

Ett vattenburet värmesystem måste fungera säkert under husets hela livslängd. När du väljer LK golvvärme får du ett komplett system som är utvecklat, testat och anpassat efter skandinaviska förhållanden och byggnormer.

LK Systems har golvvärmelösningar för alla sorters bjälklag och även specialvarianter när det är lågt i tak. Röravståndet går även att variera så att varje rum får exakt den värme det behöver.

Med LKs vattenburna golvvärme, kan du välja vilket övergolv som helst, tänk bara på att alltid följa fabrikantens anvisningar!

Kompletta golvvärmesystem

Golvvärmebutiken.se levererar inte bara produkter utan hela systemlösningar för vattenburen golvvärme. Det gör det enklare att få alla pusselbitarna på plats, och du slipper att plötsligt upptäcka att någon liten bit saknas. Vi står bakom dig som kund och du är alltid välkommen med frågor och synpunkter.

Vattenburen golvvärme passar överallt

Vattenburen golvvärme fungerar lika bra i alla sorters byggnader, från det lilla torpet till den största industribyggnad. Den kan installeras överallt, oavsett bjälklag eller typ av golv, och har en livslängd som är minst lika lång som husets. Ett vattenburet golvvärmesystem kan kopplas till vilken värmekälla som helst elpanna, pelletspanna eller någon annan värmekälla. Vattenburen golvvärme är dessutom ett lågtemperatursystem och fungerar därför alldeles utmärkt tillsammans med exempelvis värmepump, solenergi eller spillvärme.

Golvvärmepaket

Nu kan du installera vattenburen golvvärme till ditt befintliga värmesystem, på ett enkelt sätt. Golvvärmebutiken.se har tagit fram skräddarsydda installationspaket för golvytor upp till 40 m2.

Paketlösningarna är perfekta för dig som ska installera vattenburen golvvärme i mindre utrymmen, t.ex. kök, badrum, entré eller tvättstuga.

Den normalt händige klarar installationen utan problem. Anslutningen till det vattenburna värmesystemet bör dock överlåtas till fackman. Eventuell el-installation ska alltid utföras av behörig elektriker. Kiten finns i två olika utföranden för olika underlag:

LK EPS 16

EPS 16 vattenburen golvvärme LK EPS 16 är lösningen för dig som ska renovera och har lågt i tak. Den isolerande spårskivan är bara 16 mm tjock och läggs ovanpå befintligt golv.

Golvvärmerören "trampas" enkelt ned i spårskivan som är försedd med fastlimmad heltäckande aluminiumplåt. Tack vare värmeplåten fördelas värmen från rören jämnt över hela golvytan.

Övergolvet monteras sedan direkt på spårskivan, utan mellangolv som i onödan ökar på bygghöjden. Ska du t.ex. lägga ett klinkergolv på golvvärmeinstallationen får du en total bygghöjd på endast 26 mm.

- Idealisk vid renovering
- Isolerar nedåt
- Passar alla övergolv
- Låg bygghöjd: endast 16 mm.

LK L12

L12 vattenburen golvvärme LK L12 är anpassad för LKs 12 mm rör och används ofta vid renovering av mindre ytor, såsom badrum, entré och tvättstuga.

Golvvärmelisten är försedd med dubbelhäftande tejp för att enkelt kunna fästas direkt på undergolvet. När rören har placerats i listen, spacklas de över med avjämningsmasa eller gjuts in i betong. Sedan är det bara att montera övergolvet.

- För renovering
- Idealisk för mindre ytor, t.ex. badrum, entré och tvättstuga
- Passar alla övergolv
- Låg bygghöjd: 24 mm (inklusive flytspackel)